Mesajı Okuyun
Old 14-02-2012, 12:56   #2
Av.Cengiz Aladağ

Alıntı:
Yazan Gijinok
Merhaba Sevgili Meslektaşlarım,
Turk Telekomdan almış olduğum internet hattını başka bir şehre taşınmam nedeniyle iki aylığına geçici olarak dondurdum. Ancak bazı aksilikler nedeniyle taşındığım yeni yerde buromu kurmam ve yerleşmem daha uzun zaman aldı . Bu arada hattımı aktif olarak kullanmadığım halde telekom bana borç faturası gönderdi. Bunun üzerine bulunduğum yerdeki Turktelekom merkezine giderek , tarafıma borç tahakkuk ettirilmesinde bir yanlışlık olduğunu , zira hattımın aktif olmadığını yani henüz büroma telefon ve internet bağlı olmadığını söyledim. Bir yanlışlık olmadığını ve kullanmasam dahi her ay 50 Tl'lik faturayı ödemek zorunda olduğumu söylediler. Ben de bunun üzerine hattımı iptal ettirmeye karar verdim. Bu kez, daha önce 24 ay kullanma taahhüdü vererek indirimden yararlandırıldığımı, sürenin henüz dolmadığını ve hattımı iptal etmem halinde yapılan indirimleri geri ödemem gerektiğini söylediler. Böyle bir taahhüt verdiğim doğru.
Sorum şu: Acaba Telekomun müşterilerinden bu şekilde taahhüt almasının yasal dayanağı varmıdır? Tüm fatura borcumu ödeyerek hattımı iptal ettirdim. Ancak daha önce yararlandığım indirimlere mahsuben 300 TL daha borçlu olduğumu, ödememem halinde cebri icra yoluyla tahsil edileceğini söylüyorlar. Bu parayı ödemeyi düşünmüyorum ama, hakkımda yapılacak olası bir icra takibine karşı da donanımlı olmam gerekiyor Yol gösterici bilgileri olan meslektaşlarım paylaşırlarsa çok memnun olurum. Saygılarımla.

Bu uygulamanın yasal dayanağı, sözleşme özgürlüğüdür.
Karşı taraf sizi zorlamadığı, siz kendi isteğinizle indirimden yararlanmak için bu taahhütte bulunduğunuza göre sözleşme geçerlidir.