|
|
|
|
Bence MK339/5'in "Çocuğun adını ana ve babası koyar. Ana baba çocuk üzerindeki isim hakkını çocuğun menfaatlerini kendi inanç, düşünce ve değerlerinin üzerinde tutarak kullanır" tarzında bir düzenlemeye sahip olması gerekiyor.
|
|
 |
|
 |
|
Fıkra önerinize de ben katılıyorum. Ancak bu yönde bir derinlik maddeye dahil edilmese dahi çocuğun korunmasına dair mevcut düzenlemelerin yeterli olduğu kanısındayım.
Öte yandan, görüşümüzün, bu konudaki hakkı/özgürlüğü ebeveyn aleyhine (ve devlet lehine) daraltmak isteğinden/ekseninden değil, bilakis çocuğun yüksek ve öncelikli menfaatlerini siyanet düşüncesinden temellendiğini de belirtmek isterim.
|
|
|
|
İfade ettiğim görüşün sıradışı isimlere her durumda karşı olmak ve kültürel kaynaklı isimleri engellemek vs. bir amacı olmadığını özellikle vurgulamak isterim.
|
|
 |
|
 |
|
Bu da çok önemli bir nokta. Somut olay/isim irdelemesi çok önemli. Ben, ilk mesajdaki somut olaya karşı çıktım. Ancak, mesela somut olayda konulan isim o değil de yalnızca "Ernesto" olsa idi görüşüm farklılaşa-bilirdi...
Saygılarımla.