09-02-2012, 13:40
|
|
|
Yetki Belgesine Vekalet Suret Harcı
Bugün girdiğim bir duruşmada hakim yetki belgemi harçlandırmadığm için tarafıma 2 hafta süre verdi, itiraz ettim ve bunun kanuni dayanağı olmadığını ve bu harcı yatırmayacağımı belirttim.
Kaldı ki harçlar kanununda "suret harcı"dır biz suret vermiyorken nasıl suret harcı istenilebilir? Dosya da zaten mevcut harçlandırılmış bir vekaletname sureti vardır. Biz buna binaen yetki belgesi koyuyoruz. Koyduğumuz belge müstenidattır, belgenin aslıdır.
Bu süreye ilişkin ihtarat yapacak mısınız dedim, bu konu da ihtarat yapmıyoruz dedi, müeyyidesi ne olacak dedim, yatırmazsanız ben gerekçeli kararda açıklarım dedi.
Birden celallenerek bu paranın kendi cebine girmediğini, müfettişlerin almalarını söylediğini yazılı olarak bildirimde bulunulduğunu, aksi bir bildirim geldiğinde ödemiş olduğumuz harçların iadesini isteyebileceğimizi söyledi.
Siz sevgili meslektaşlarıma bu hususta ne düşündüklerini ve başlarına gelmiş buna benzer bir durum olup olmadığını merak ediyorum.
* Bu konuda bir düzenleme/açıklama gerektiğini düşünenler ses çıkarıp itiraz etmedikçe böyle gelmiş böyle gidecektir.
|