|
|
|
|
müvekkilin bina aidatı altında bir dükkanı mevcut,bina merkezi sistem değil kombili,dükkan hiçbir şekilde binanın girişinde olmadığı gibi,hiçbir hizmetinden de yararlanmamaktadır.(asansör,kapıcı vs..) bina yönetimi aidatın tamamını istemektedir.Kat mülkiyeti kanununda bu konuda hüküm var biliyoruz ama,bu şekilde de hakkaniyet aykırı durumlar söz konusu? bu aidatın ödememe durumu var mı acaba?
|
|
 |
|
 |
|
Sn AYBEG;
Genelde bahse konu iş yerlerinde örneğin iş merkezlerinde,bina içindeki bürolar tam aidat ödeme yaparken İş Merkezi dışında kalan bürolar aidatın %70-80 civarında aidat ödemesi yapmaktadır.
Lakin bu durumun kat malikleri toplantısında toplantı yeter sayısına ulaşıp oyçokluğu ile sağlanması ve noter tasdikli karar defterine geçirilmesi gerekir.Kat maliklerininde muvafakati karar defterinde imza altına alınır.
Nihai olarak tapuda yönetim planı varsa onu inceleyin derim.