Mesajı Okuyun
Old 06-02-2012, 12:56   #3
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avankara
Merhabalar. Müvekkilim evlendikten 1 hafta sonra eş kadın kredi kullanarak ailesine yardım etmiştir. Müvekkilim durumu öğrendikten sonra evliliğin sürmesi için çabalamışsa da sonuç alamamıştır. boşanma davası açılması halinde bu duruma ilişkin elinizde yargıtay kararı olan meslektaşım paylaşırsa sevinirim.Ayrıca müvekkilim eşinden(müvekkilim erkek) daha az (yarı yarıya) ücretle çalışmakta.Daha fazla kazanan kadın eşe yine de nafakaya hükmedilir mi?Kredi kullanımı kusur olarak adledeilir mi?Şimdiden teşekkür ederim.

Sayın Ekici'nin nafakaya ilişkin düşüncelerine aynen katılmakla birlikte, kredi kullanımının her durumda kusur olarak atfedilemeyeceğini düşünüyorum.

Zira Yargıtay'ın uygulamalarından gördüğümüz üzere, boşanmaya sebep olacak derecede bulunmayan borçlanmaların haklı neden kabul edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Diğer bir söyleyişle, aşırı bir borçlanma varsa, borçlanmadan sonra bu borçlar kasten ödenmiyorsa, ya da ödenemeyip icra koğuşturması yapılmasına sebep olunmuşsa, yahut borçlanılıp kumar oynanıyor, aşırı derecede şans oyunları oynanıyor ya da bu para içkiye ya da gayri ahlaki yerlere harcanıyorsa boşanma için haklı neden kabul edilebilir. Ancak somut olayda kadın eşin 2.000-TL maaşı var, aylık 300-TL geri ödemeli 5.000-TL kredi çekimi ve bu paranın ihtiyacı olan ebeveynine vermesi durumunda bu somut durumun boşanmaya haklı gerekçe olmayacağını düşünüyorum. MK 2 her zaman göz önünde bulundurulmalıdır. "Herkes haklarını kullanırken ve borçlarını öderken dürüstlük kuralına uymalıdır"