|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Mezopotamyalı |
 |
|
|
|
|
|
|
İşte bir yandan mernis adresi kuralı lehime bir taraftan da 4320 kararı nedeniyle evde olması imkansız olması aleyhimize. Gerçi tebligat gidene kadar koruma kararı süresi doluyor ama...
Ancak uygulama da bir adres de bildirmek zorundayız.
Dernek adresi de olmuyor.
Ben de dilekçemde adresin altına "Muhtara bırakılması ve telefonuna msj çekilmesi notunu" düşmeye karar verdim. Bu kötü niyet iddiasını kesecektir diye umuyorum. Tabii önce nöbetçi hakimle havale alırken konuşayım.
Aksi taktirde dediğiniz yolu deneyeceğim.
Çok teşekkürler hepinize.
|
|
 |
|
 |
|
Ben olsam, dilekçede adresin altına not düşmezdim. Çünkü muhtardan alsa bile dilekçenin altına düşeceğiniz notla kötüniyet iddiasında bulunabileceğini anlayıp, kaldığı otelleri de sürekli değiştirebilir. Ya da otelde kalmaktan vazgeçebilir.
Dava dilekçesine bu mernis adresini yazıp ayrı bir dilekçe ile durumu izah edip emniyetten otel kaydı araştırmasını ister, bu hususta hakim ve kalemle görüşüp ek dilekçenin gönderilmemesini sağlardım.
Yani bu talebimi tensip zaptı düzenlendikten ve tebligata çıktıktan sonra yapardım.
Tabii ki bir de şu var. Belki de davalı hiç kötüniyet iddiasında bulunmayacak ama durduk yere hakimin kafası karışmış olacak.
Belki de tebliğ edildiğinde, tebligatın muhtarda olduğu hususunda müvekkile veya varsa çocuklarına mesaj çektirir, cevap verirse tebliğden haberdar olduğunu, cevabi mesajı delil olarak göstererek ispatlardım.
İlginç.