Mesajı Okuyun
Old 04-02-2012, 19:50   #1
sütçüler

Varsayılan Talimat İcra Dairesinin Sorumluluğu

İcra Müdürlüğüne vekaleten bakmaktayım. 2007 Yılında Antalya 3. İcra Müdürlüğünün esas dosyasından yazmış olduğu talimat neticesinde açtığım talimat dosyasında gayrimenkulün kıymet takdiri işlemini hazırda bulunan inşaat mühendisi ve kadastro bilirkişisi ve mülk bilirkişileri ile birlikte yaptım. Kıymet Takdiri raporları esas icra dairesine gönderdim. Esas icra dairesince kıymet takdirine esas bilirkişi raporları takyidat listesindeki başkaca haciz sahibine yapılmadan tarafıma satış talimatı gönderilmiş Gelen satış talimatında aşağıdaki alakadarlar listesine tebligat yapılarak ibaresi üzerine sadece alakadarlar listesindeki kişilere satış ilanını tebliğ ettim ve 2008 yılında satış işlemini gazete ilanı, belediye haporlöründen ilan, divanhaneye asılmak suretiyle ilan ederek ikinci satışta alacaklıya alacağına istinaden masraflar ve %40'lık rüçhana sattım. Usulen bilindiği üzere talimat icra dairesi olarak esas icra dairesinin talepleri ile bağlıyım. Ben de buna bağlı olarak 2007 yılında dosya arasına getirtilen takyidat listesini gözden kaçırarak sadece esas icra dairesinin bildirdiği alakadarlar listesindeki kişilere tebligat çıkarttım. Şimdi yani aradan 4 yıl geçtikten sonra kendisine tebligat çıkartılmayan haciz sahibi hakkımda suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda kendilerine kasıtlı olarak tebligat çıkartmadığım, taşınmazı alacağına istinaden alan alacaklı ile menfaat ilişkim olduğu bu nedenle %40'lık rüçhana peşkeş çektiğim iddia edilmektedir. Usulde esas icra dairesinin talimatına birebir uyduğum sorun yok ama yasa koyucu buna ne demiş. Beni koruyacak bir yasa maddesi var mı Bu hususta yardımlarınızı acele bekliyorum.