Mesajı Okuyun
Old 03-02-2012, 11:40   #10
simurganka

Alıntı:
Yazan Gemici
Sayın simurganka,

yukarıdaki saptama ile olayın can alıcı noktasına parmak basmış oldunuz ve hukukun başladığı noktaya getirdiniz tartışmayı:
Yapılan masrafları kimin ödeyeceği ve hatanın kabul edilip edilmeyeceği müdürün insiyatifine ve hatayı yapanın hatasını kabul edip etmiyeceğine mi kalmıştır, yoksa yapılan hatanın bedelini kimin ödemesi gerektiği konusunda bir hukuk kuralı mı vardır?

Saygılarımla
Sayın Gemici,
Olaya bu konudan yaklaşırken değindiğim noktanın beni rahatsız ettiği kadar meslektaşlarım olarak sizleri de rahatsız edeceğini biliyordum. Ama malumunuz ne yazıkki hukuk sistemimizde işler biraz yetkisini eline alanın inisiyatifinde bulunuyor. Siz karşınızdakine ne kadar sıkıntı çıkarırsanız o da size o kadar sıkıntı çıkarıyor. Aslında biz avukatlar olarak sadece gerektiği yerlerde hakkımız arıyoruz ancak karşımızdaki işten anlamayan kişiler bunu sıkıntı çıkarmak olarak algılıyorlar nedense. Ama işten anlayan kişiyle muhatapsanız hakkınızı aradığınız için sıkıntı çıkarmıyor. Örneğin icra müdürlüğünde müdürün hatası nedeniyle aslında mağdr olmadığımız bir dosyada müdür beyle gayet medeni bir şekilde sorunun çözümü için konuşmuştuk. Sonunda çözüm bulamadık ve müdür bey işlemi şikayet edeceksiniz mecburen dedi. Onun davranışı karşısında ben mutlu oldum çünkü hatasını biliyordu ve işten de anlıyordu. Sonuçta borçlu ile anlaştık. Ne ben müdürü şikayet ettim ne de işim aksadı.
Saygılarımla...