02-02-2012, 11:41
|
|
|
Sözleşme ahlakı-sözleşmenin kendiliğinden feshi halinde tazminat miktarı
Çok değerli arkadaşlarım hepinize selamlar.. Düşüncelerinizi almak istediğim bir konu var..Arsa maliki 2006 tarihinde bir yapı denetim firması ile söz leşme imzalıyor. Sözleşmede inşaata iki yıl içinde başlanılmaması halinde sözleşmenin kendiliğinden fesih olacağı hükmü yer alıyor. Sözleşmenin imzasından 4 ay sonra inşaatın bulunduğu alana ilişkin imar planları iptal ediliyor ve belediye inşaatı inşaata henüz hiç başlanılamadan mühürlüyor. 4 sene sonra yeni imar planları yapılıyor ve inşaat bu imar planlarına göre başlıyor. Fakat yine bir yapı denetim firması ile çalışılması gerekiyor ve belediye yeni yapı denetim firmasının yetkisini onaylayabilmek için eskisinin ya istifasını yada azlini ve sözleşmesinin feshini istiyor.. Taşınmaz maliki de yeni yapı denetim firması ile sözleşme imzaladığı tarih itibari ile; eski yapı denetim firmasının sözleşmesini fesih ettiğini içerir bir fesih ihbarnamesini eski yapı denetim firmasına gönderiyor. Bunun üzerine eski yapı denetim firması sözleşme bedelini talep ettiği alacak davasını açıyor ve fesih ihbarnamesi tarihine kadar sözleşmesinin yürülükte olduğunu iddia ediyor. Burada sormak istediğim sadece fesih ihbarnamesinde geçen ve şu tarih itibari ile sözleşmeyi fesih ettik şeklinde yer alan ibare taşınmaz malikini ne kadar bağlar.. Onca sene hiçbir işlem yapılmayan eski sözleşmeyi bu fesih ihbarnamesi ile diriltmek sözleşme ahlakına uyar mı???? En kötü ihtimalde taşınmaz malikinin sorumlu olduğu tutar ne olur??? Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.. Saygılarımla.
|