Mesajı Okuyun
Old 31-01-2012, 23:26   #1
mapetiteavocate

Varsayılan Tedbir Nafakasının Ödenememesi Halinde Çocukla Şahsi İlişki

Merhabalar,
Henüz mesleğe yeni başlamış sayılan genç bir meslektaşınız olarak tecrübeleriniz doğrultusunda beni bilgilendirmenizi rica edeceğim.

Müvekkilime açılan boşanma davasının ilk celsesi geçen günlerde gerçekleştirildi ve müvekkilimin müşterek çocuk için dava tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 150 TL. tebdir nafakası ödemesine hükmolundu. Ayrıca mahkeme ara kararda ayın 2 günü şahsi ilişki tesis etti.

Müvekkilim nafakayı 1-2 güne kadar denkleştirip eşinin hesabına yatıracakken karşı tarafın avukatı tedbir nafakasıyla ilgili tarafımıza bir ödeme emri yolladı.
Bugün karşı tarafın vekilliğini yapan meslektaşımla görüşürken kendisi bu tedbir nafakası ödenmediği sürece çocuğu göstermeyecekleri şeklinde bir beyanda bulundu.
Böyle bir şeyin mümkün olmadığını düşünüyorum. Sizlerin de fikrini almak isterim. Ayrıca böyle tehditkar bir konuşma sonrasında nasıl bir tedbir almalıyım önerilerinizi bekliyorum. Çünkü müvekkilim yaklaşık 5 aydır çocuğunu görmüyor ve ilk defa bu pazar günü görüşecekler.

Pazar gününden önce icra dairesine giderek mahkemenin verdiği şahsi ilişki tesisi ara kararını icraya mı koymalıyım?
Şimdiden çok teşekkür ederim...
Saygılar ve sevgilerimle.