Mesajı Okuyun
Old 31-01-2012, 15:06   #2
av.knel

Alıntı:
Yazan limpid
merhabalar,

yakın zamanda bizzat tecrübe eden arkadaşlarımın görüşlerini paylaşmalarını rica ediyorum. geçenlerde yargıtayca onanmış işçi alacaklarına ilişkin ilamı icrayta koyduk. ilamda fesih tarihinden itibaren işleyecek en yüksek mevduat faizinin uygulanması şeklinde karar verilmiş. dolayısıyla merkez bankasının mevduat faiz oranları esas alınarak icra programından takibi hazırlayıp başlattık. karşı tarafın avukatı ve daha sonra benim yapmış oldğum araştırmalarda aslında yargıtayın merkez bankası mevduat kabul edemediği gerekçesiyle fiilen bankaların hatta kamu bankalarının uyguladığı en yüzksek faiz oranı uygulanması gerektiği yönünde kararlar buldum.

1- şimdi ben bu hesabı yeniden yapsam faiz oranını kamu bankalarından yani ziraat, halkbank, vakıf tam kamu değil sanırım vs. bankalardan isteyip onun üzerinden mi yapmalıyım? yoksa piyasadaki tüm bankalardan en yüksek olan faiz oranını bulup ona göre mi hesap yapmalıyım? bu arada bu faiz oranlarına internetten özellikle geçmiş yıllar için ulaşmam mümkünmüdü-r?
2- karşı tarafın avukatı bunu şikayet yoluyla icra mahkemesine taşısa dahi bildiğim kadarıyla bu ilamın icrasını engellemiyor, yanılıyormuyum? sanırım sadece karşı tarafa avukatlık ücreti doğar.

3- takip hazırlarken hesaplama hataları, faiz oranlarındaki artışlar vs. haklarım ızı saklı tutuyoruz diye ibare ekleniyor. bu aşamada icra dosyasına beyan vererek faizin yanlış hesaplandığını bankalardan aldığım faiz oranlarından yeniden hesaplanmasını sağlayabilirmiyim.

Araştırmalarınızda ulaştığınız sonuçlar doğru. Tüm bankaların verdiği faiz oranlarına bakara en yüksek banka faizini bulmanız gerekiyor. Bana mailinizi gönderirseniz elimde bulunan en yüksek banka faiz oranlarını size mail atabilirim(Uygulamda bu güne kadar bir sorun yaşamadım)

Yapacağınız düzeltme; faizleri tekrar hesaplayın hangi kalemden ne kadar fazla istemişseniz o kalemdeki alacağınızın faizinden feragat edin. Yeni çıkan hesaplamalar üzerinden icra emirlerini gönderin.
Bu tür itirazlar ya da şikayetler takibin iptaline neden olmaz.