30-01-2012, 17:22
|
#9
|
|
Sn. Dragonfire,
+'lar yahut ='lerin matematiksel ifadeler olduğunu belirtmekle hukuk biliminde bu tip ifadelerin pek yer almaması gerektiği kanaatindeyim. (Mantık bilimi çerçevesinde yazılabilecek önermeleri ayrık tutarım)
Sizinle sohbet güzel ama her toplu taşım aracını tek tek tartışmak pratik anlamda bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Bunun raylı sistemi var, boru hattı ulaşımı var, Deniz ulaşımı var, hava ulaşımı var vs vs.
Örneğin tarifeli sefer yapan bir uçak ile özel jet arasındaki sözleşmesel fark daha lezzetli bir konu.
Ancak kısada gönlünüzü almak için, özel teşebbüs yahut kamu kuruluşlarının toplu taşıma hizmeti araçlarının (her türlü otobüs, minibüs, tramvay vs) önünde duran hat levhalarını taksi tepe lambasına, arabalı vapurların düdüklerini dolmuş deynekçilerine (hukuki olarak) benzetmek mümkün.
Hukuk bilimi açısından ise bunların tamamı tartışmasız birer icaptır.
Yolcu bu icabı kabul eder, semeni öder, tip sözleşmenin tarafı olur, sözleşme ifa edilir ve hukuki ilişki sona erer.
Konu dallandırılabilir ama benden bu kadar.
İyi çalışmalar
|