Mesajı Okuyun
Old 30-01-2012, 14:48   #14
Av. Ali YILMAZKARA

Alıntı:
Yazan Mozkul
"Bu somut isnatlar veya olumsuz değerlendirmeler, iddia ve savunma hakkının kullanılmasıyla ilişkilendirilememesi durumunda, hakaret ve hatta iftira suçu oluşturur."

Bu yüzden olayı bilmek gerekiyor. Ama bize aktarıldığı kadarıyla da yumuşak bir değerlendirme ile hakaret kabul etmiyor farazi olarak iddia ve savunma hakkının kapsamında değerlendiriyorum.

Bir örnek vereyim;
-Savcı: Buyrun ABC bey şikayetiniz nedir?
-Şikayetçi: Sayın Savcım XYZ bana "Fırça saçlı, ahşap suratlı dedi! ayrıca bu adam daha önce kaçak elektirik kullanma suçundan mahkum olmuştu!/diye duymuştum!"

Başka bir örnek;
--Savcı: Buyrun ABC bey şikayetiniz nedir?
-Şikayetçi: Sayın Savcım XYZ benim komşumdur. Elektirik faturalarım son 3 aydır 3 kat arttı ben de hattımda kaçak kullanım olmasından şüphelendim araştırdım taraştırdım(¿) daha sonra durumu XYZ'ye sormaya gittim o da "Elektiriğine bir sana iki! elektirik almadım! Zaten senden de hiç elektirik almazdım!" dedi Savcı Bey... Ayrıca bu adam daha önce kaçak elektirik kullanma suçundan mahkum olmuştu!/diye duymuştum!"

Velhasıl Mesleğimizin Yegane Cevabı Vardır Çok Severim; Somut Olaya Göre Değerlendirmek Gerek Üstadım.