|
|
|
|
"Bu somut isnatlar veya olumsuz değerlendirmeler, iddia ve savunma hakkının kullanılmasıyla ilişkilendirilememesi durumunda, hakaret ve hatta iftira suçu oluşturur."
|
|
 |
|
 |
|
Bu yüzden olayı bilmek gerekiyor. Ama bize aktarıldığı kadarıyla da yumuşak bir değerlendirme ile hakaret kabul etmiyor farazi olarak iddia ve savunma hakkının kapsamında değerlendiriyorum.
Bir örnek vereyim;
-Savcı: Buyrun ABC bey şikayetiniz nedir?
-Şikayetçi: Sayın Savcım XYZ bana "Fırça saçlı, ahşap suratlı dedi! ayrıca bu adam daha önce kaçak elektirik kullanma suçundan mahkum olmuştu!/diye duymuştum!"
Başka bir örnek;
--Savcı: Buyrun ABC bey şikayetiniz nedir?
-Şikayetçi: Sayın Savcım XYZ benim komşumdur. Elektirik faturalarım son 3 aydır 3 kat arttı ben de hattımda kaçak kullanım olmasından şüphelendim araştırdım taraştırdım(¿) daha sonra durumu XYZ'ye sormaya gittim o da "Elektiriğine bir sana iki! elektirik almadım! Zaten senden de hiç elektirik almazdım!" dedi Savcı Bey... Ayrıca bu adam daha önce kaçak elektirik kullanma suçundan mahkum olmuştu!/diye duymuştum!"
Velhasıl Mesleğimizin Yegane Cevabı Vardır Çok Severim; Somut Olaya Göre Değerlendirmek Gerek Üstadım.