Konu
:
Savcılık İfadesinde İşlenen Suç
Mesajı Okuyun
28-01-2012, 16:12
#
9
Mozkul
Alıntı:
Yazan
Av. Peitho Minerva
Açıkçası ben burada bir suç oluşacağını düşünmüyorum, yahut başvuru yapsanız da bir soruşturmanın devam edeceğini...
A'nın sabıkası var demek; maddi bir gerçeği beyan etmektir. A'nın sabıkası olduğunu iddia eden B'nin bu beyanının gerçek olmaması ve B'nin "Yanıldım, A nın sabıkalı olduğunu duymuştum" demesi halinde Savcı suçun oluşmadığına karar verecektir. (Kanımca burada suç yoktur)
Ancak, B'nin A'yı küçük düşürmek şeref onur ve haysıyetini lekelemek KASTIYLA hakaret amaçlı sabıkalı demesi etrafta suç oluşturabilir.
Meslektaşım sorunuzu ve bu konuda görüşlerinizi paylaşıyorum ne var ki burada suç aramak çok zorlama olur gibi geliyor.
Üstad bu konudaki fikrinize katılamıyorum.Savcıların kişisel davranışlarını bilemem ancak sorudaki kişinin eylemi kanunun lafzi yorumuna ve özüne uygun bir suç oluşturmaktadır.
Hem yazınızda
Alıntı:
Yazan
Av. Peitho Minerva
"Ancak, B'nin A'yı küçük düşürmek şeref onur ve haysıyetini lekelemek KASTIYLA hakaret amaçlı sabıkalı demesi etrafta suç oluşturabilir."
diyorsunuz. Hemde ;
Alıntı:
Yazan
Av. Peitho Minerva
"B'nin "Yanıldım, A nın sabıkalı olduğunu duymuştum" demesi halinde Savcı suçun oluşmadığına karar verecektir.
diyorsunuz.
Bütün bunların nasıl tespit edileceğini belirtmemişsiniz.
Bu konuda ayrıntılı düşüncelerimi 7 numaralı mesajımda görebilirsiniz.
Saygılarımla, iyi tatiller.
Mozkul
Üye Kimliği
Mozkul İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Mozkul İsimli Üyeye Email Gönderin
Mozkul İsimli Üyenin İnternet Sayfası
Mozkul İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın