|
|
|
|
Cevabınız için Teşekkür Ediyorum.Ancak TCK Md.125/1 deki " Somut Bir Fiil İsnat Etmek " suretiyle Hakaret Suçunun işlenip işlenmediği konusundada gerekçenizi bildirirseniz sevinirim.İddia edilen fiil , Doğruluğu veya yanlışlığı ortaya çıkarılabilecek , ispatlanması olanaklı bir fiildir.Yani " Somuttur ".Objektif doğruluğu sınanabilir nitelikte bir husus izafe edilmiştir.
|
|
 |
|
 |
|
Açıkçası ben burada bir suç oluşacağını düşünmüyorum, yahut başvuru yapsanız da bir soruşturmanın devam edeceğini...
A'nın sabıkası var demek; maddi bir gerçeği beyan etmektir. A'nın sabıkası olduğunu iddia eden B'nin bu beyanının gerçek olmaması ve B'nin "Yanıldım, A nın sabıkalı olduğunu duymuştum" demesi halinde Savcı suçun oluşmadığına karar verecektir. (Kanımca burada suç yoktur)
Ancak, B'nin A'yı küçük düşürmek şeref onur ve haysıyetini lekelemek KASTIYLA hakaret amaçlı sabıkalı demesi etrafta suç oluşturabilir.
Meslektaşım sorunuzu ve bu konuda görüşlerinizi paylaşıyorum ne var ki burada suç aramak çok zorlama olur gibi geliyor.