27-01-2012, 16:14
|
|
|
Hacizli menkul mallar üzerinde kurulan hapis hakkının sıra cetvelindeki yeri
Öncelikle herkese iyi çalışmalar diliyorum.
Müvekkilim faturaya dayalı olan alacaklarının tahsili için başlattığımız takibin kesinleşmesi üzerine borçlu şirketin işyerinde menkul mallarını haciz edip muhafaza altın aldık.
Bizim haczimizden sonra, borçlu şirketin çalışmakta olduğu işyerinin mülk sahibi, birikmiş kira alacaklarının tahsili için, icra dairesi vasıtasıyla daha önce bizim tarafından haciz edilen menkul mallar üzerinde kiralayanın hapis hakkına dayalı olarak defter tutturdu. Kiralayan 15 gün içerisinde de tarafımızdan haciz edilen menkul mallar üzerinde rehinin paraya çevrilmesi yolu ile de takip başlatmış.
Biz ise tarafımızdan haciz edilen menkul malları icra dairesi vasıtasıyla satarak paraya çevirdik. Ancak kiralayan hapis hakkı nedeniyle satıştan sonra yapılacak olan sıra cetvelinde birinci sırada yer alması gerektiği yönünde icra müdürlüğü vasıtasıyla dosyamıza müzekkere göndermiş.
Yaptığım araştırmalara rağmen, daha önce haciz edilmiş menkul mallar üzerinde sonradan kurulan kiralayanın hapis hakkının, satıştan sonra yapılan sıra cetvelinde, menkul malları daha önce haciz eden alacaklıdan sonra yer alması gerektiği yönünde karar bulamadım.
Aradığım karar konusunda yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürü borç bilirim.
Saygılarımla…
|