|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av.Nevra Öksüz |
 |
|
|
|
|
|
|
Sayın YILDIZ HUKUK,
"Kesintinin yapılıp yapılmadığına bakın" demedim; ihaleyle iş yapan müvekkilleriniz (kuvvetle muhtemel) yapılmayan kesintinin iadesini talep etmeyecek kadar aklı başında kişilerden müteşekkildir ; diğer taraftan hiçbir meslektaşımı "dikkat edin, olmayan kesintiyi talep etmeyin" şeklinde uyarmam; meslektaşlarım, "kuvvetle muhtemel" değil, "kesinlikle" aklı başında kişilerdir
Diğer taraftan konu hakkındaki görüşümü gerek linkini verdiğim diğer forumda ve gerekse işbu forumda belirttim ve mahkemelerin verdiği kararlar, hukuki görüşümü değiştirmiyor...
Teşekkürler,
Saygılar...
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Öksüz,
sanırım bazen yanıtınızı farklı algılayabiliyorum

Bunun için kusura bakmayın..
Ancak,bazen müvekkillerimizin ,hakediş raporlarında yer almamasına rağmen,bizden bu kesinti yapıldı diyerek ısrarla dava açmamızı istedikleri de olmadı değil.İlginç olan ise bazılarının haklı oluşuydu.Örneğin Hakediş raporunda detaylandırılmamış ve hatta hiç gösterilmemiş kesintileri başka belgelerde tespit ettik,İdarece cevabı verilemeyen sorular oluştu.Yani hakediş raporlarını dahi baz almamak gerekiyor.zira idarenin uygulamaları değişiklik gösterebiliyor.müvekkil eline geçen parayı biliyor ve tabi ne kadar kesinti yapıldığını da .Ancak çoğu kesintilere itiraz etmiyor.Çünkü idare ile çalışmaya devam ediyor.Bir sonraki yılın ihalesini düşünüyor vs.vs.
konu hakkında idarelerce ve iş sahipleri tarafından yapılan uygulamalar farklılık gösterdiği için sanırım bu konuyu genellemek yalnış olur.konu ile ilgili dava açmayı düşünen Arkadaşlara söyleyebileceğim tek şey ellerinde ki her türlü veriyi iyi değerlendirmeleri.