Mesajı Okuyun
Old 26-01-2012, 16:21   #1
av.medine

Varsayılan Gİder Avansi MaĞduruyum !!!!

Sayın meslekdaşlarım 6100 sayılı yasa ile getirilen GİDER AVANSI hususunda ne kadar titiz davrandı isem de nihayet gider avansı mağduru bir vekil haline geldim. Şöyle ki ; trafik kazasından doğan maddi ve manevi tazminat davasında ara karar gereği (bu arada belirteyim dava yasa yürürlüğe girmeden evvel açılmıştı ) yatırılması gerekli gider avansını yatırmayı atlamışız. Duruşma ile davanın usulden reddine karar verildi. Benim sorularım şunlar ;
Bu şekilde bir dava sonrasında davayı yeniden açtığımda zamanaşımı engeli ile karşılaşır mıyım ( gerçi benim davam için bu durum sözkonusu değil ama genel olarak olabilirdi ) Bu hususta davanın usulden reddi zamanaşımı sürecinde bize ne gibi hak ve yükümlülükler sağlar. Ayrıca bu şekilde bir avukat müvekkilin şikayeti ile karşılaşır ise sonuç ne olur ?
Yine şayet yeniden davamı açar isem bu takdirde dava miktarında değişiklik yapabilir miyim? ( Bizim davamızda dava sırasında sigorta ödeme yaptığından maddi tazminatın bir kısmından vazgeçmiştik ) Şimdi bu miktarı düşerek davayı yeniden açmak istiyorum. Ayrıca yine talebime ek olarak başka sebepler ile talebimi artırmak da istiyorum. Daha önce bu şekilde başına gelen dosyası olan meslekdaşlarım var ise çözüm seçenekleri ne oldu ?
Şimdiden görüşlerini bildiren meslekdaşlarıma teşekkür ederim.