yapılan hukuki yorumlar birbirinden farklı ve tabiki açabileceğim yönündeki yorumlar işime geliyor

ama aslında ben 1. taahhüdün ödenmemesi ile tüm taahhütlerin bozulacağını ve verilen taahhüdün ortadan kalkacağını düşünüyorum. yani borçlu 10 taksitten oluşan taahhüt vermiş ve ilk taksit ödenmemiş ve şikayet davası da açılmış ise o halde dosyadaki tüm taahhütlerin geçerliliğini yitireceğini ve akabinde dosyada haciz işlemlerinize vs devam edebileceğinizi düşünüyorum.(tabiki davayı açmamış ve kendi ihtiyarınızla borçlunun ödemesini beklemişseniz ve borçlu geç yada aksatarak da olsa borcunu ödüyor ise taahhütünüz her iki taraf açısından da geçerli bir şekilde devam eder.) ama ben davayı açtım yani bir nevi taahhütün geçerliliğinin kalktığını mahkemeye bildirmiş oldum. artık diğer kalan taahhütler de geçersiz hale geldiyse onlar hakkında şikayette bulunamam diye düşünmekteyim.
ama bu düşünceme rağmen tabiki bir üyemiz eğer bana hayır açabilirsiniz işte buda yargıtay kararı derse çok da mutu olacağım.
saygılar...