Mesajı Okuyun
Old 26-01-2012, 11:16   #3
De jure

Alıntı:
Yazan av.şükran topak
Merhabalar, aralık ayı içerisinde muhabere ile bir iş davası açtım, buradaki mahkeme avansı asıl mahkeme belirleyecek dedi ve yalnızca peşin harcı kesip dosyayı gönderdi, asıl mahkemeden evrak bekledim ve gelmeyince uyap üzerinden kontrol ettiğimde davanın açılıp duruşma günü verildiğini ve müzekkere vs yazılmasına karar verildiğini gördüm, mahkeme kalemi ile görüştüğüm de avans olmadığını söylemem üzerine (duyunca şaşırdılar ) bana 45 tl yatırmamı muhtemelen duruşmada avansa karar verileceğini söylediler. ben de yatırdım. ancak avans dava şartı olduğundan bir sıkıntı olurmu emin olamadım, uygulamada nasıl bilgi verirseniz sevinirim.
Sn Topak;
İş bu eksikliğin tamamlanması için 6100 sayılı HMK 115/2 gereğince kesin süre verip bu süre içinde gider avansını yatırabilirsiniz.
Lakin anlayamadığım muhabere yolu ile dava açarkende kalemde uyap üzerinden bilirkişi, tanık vs delillerimize müstenid avansı yatırabiliyoruz.
-Nihayetinde harçları vezneye, gider avanslarını ise ptt yolu ile havale ediyoruz.Bu aşamada ayrıca boş yere 10 TL de havale ücreti ödemiş oluyoruz.