Mesajı Okuyun
Old 25-01-2012, 11:54   #47
Av.İlker DOLGUN

 
Karar

Alıntı:
Yazan Av.Cengiz Aladağ
hukuki dayanağı yoktur.

Hukuki dayanağı vardır:

Alıntı:
Yazan Av.Nevra Öksüz
Geri verilmesi istenilen kağıtlar:
Madde 41 - Taraflardan biri mahkemeye verdiği bir vesikanın geri verilmesini ister ise o vesikanın mahiyetine ve dava dolayısiyle verilen hükmün katileşmiş olup olmadığına bakılır:1 - Geri verilmesi istenilen vesika, tapu senedi, nüfus tezkeresi, resmi müesseselerden alınmış makbuzlar, Devlet Dairelerinden yapılmış tebliğler gibi tarafların imzasını taşımayan bir vesika ise,
a) Bu dava dosyasiyle verilen hüküm katileşmişse o vesikanın sonradan arandığı zaman bulunmasını sağlayacak tarih, numara, sahife, cilt ve verildiği merci gibi bilgiler ve vesikanın istenip geri alındığı Kalem Şefi veya Muavini tarafından dosyasına yazılarak altı bu memurlar ile vesikayı geri isteyen tarafından imzalandıktan sonra vesika sahibine verilir.
b) Eğer yukarıda nevi yazılı vesikalar henüz bu hususta karar verilmemiş veya verilmiş olan karar katileşmemiş bir dosyada ise Kalem Şefi veya muavini onların suretlerini alıkoyarak asıllarını veren kimseye yukarıda yazılı şekilde geri verir.
2 - İadesi istenilen vesika tarafların imzalarını taşımakta ise Kalem Şefi veya Muavini keyfiyeti Reisten veya Hakimden sorar ve bunların emriyle iş yapar.

Ayrıca
Alıntı:
Yazan Av.Cengiz Aladağ
Avukatlık Kanunu 56/2'ye göre avukatların her tür belgenin örneğini çıkarıp onaylama hakkı var.
bu hakkın konu ve soru ile ilgisini anlayamadım. Onaylı sureti ile yetinilseydi eğer bizzat hakim aslına uygunluğunu onaylar, dosyasına koyar ve aslını iade ederdi diye düşünüyorum.