23-01-2012, 10:20
|
|
|
Devlet lojmanı,vekaletname sorunu, kat mülkiyeti kanunundan doğan uyuşmazlık?
Değerli Meslektaşlarım,öncelikli güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle,kafamı karıştıran bir soru hakkında sizlerin görüşlerinizi bekliyorum..
-5 Bloktan oluşan bir devlet lojmanının aidat,yakıt giderlerinin toplanması ve hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi bakımından ,lojmanın Yönetim Kurulu başkanı,2.başkan ve muhasıpın imzalamış olduğu kararla tarafıma yetki verildi. İlgilerle yapmış olduğum görüşmede,alınan kararla birlikte notere gidilmesini ve tarafıma vekaletname çıkarılmasını talep ettim. Ancak Yönetici; buna gerek olmadığını,evvelden beri diğer meslektaşlarımla da bu şekilde çalıştıklarını,verilen yetkinin yeterli olduğunu iddia etti.. Bu hususta acaba benim kaçırmış olduğum bir durum mu var??
- Diğer sorun ise,lojmana ait bir blok,merkezi sistemden ferdi sisteme geçiş yapmış. Sitenin ısınma sistemi ortak. Bu konuda Kat Mülkiyeti Kanunu gereği oybirliği sağlanmadan geçiş yaptıkları için dava açacağım.. Ancak bu davada ,davalı taraf olarak kimi göstereceğim? Sonuçta oturanlar,mülk sahibi değil..
Görüşleriniz ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..
|