Mesajı Okuyun
Old 22-01-2012, 19:45   #1
Av. Arman Güvenç

 
Varsayılan İstanbul Barosu Genel Kurul Cezası

2010 yılındaki genel kurula katılmadığım için 266 TL ceza kesilmiş. Ben bu hafta levhadan adımı sildirdim zaten, avukatlık yapmayacağım. Genel kurul avukatlığımın ilk ayında yapılmıştı ve ben gidememiştim. Bu kadar yüksek bir ceza kesileceğini bilseydim mutlaka giderdim. Yıllık aidattan bile daha fazla bir ceza nasıl kesebiliyorlar anlamış değilim. Baro ilçe seçim kurulu ile işimi halletmem gerektiğini söyledi.

Açıkçası genel kurula gitmeme sebebi olarak sunabileceğim geçerli bir mazeretim yok. Olsaydı bile, mesela şehir dışında olsaydım, 2010'dan bugüne otobüs biletini saklamış olma ihtimalim ne olabilirdi ki? Bence cezayı bir seneden fazla bir süre sonra yansıtmış olmalarının sebebi de bu, mazereti kanıtlayamamamızı sağlamak.

Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Gecikme faizi bu borca işler mi? Ödemezsem icraya verme gibi bir durum olur mu? Ben en az birkaç yıl baro kaydımı yeniden yaptırmayı düşünmüyorum. Levhaya yeniden yazılmak istediğimde önceden aidat borcum olup olmadığına bakılacağını söylediler. Aidat borcum yok. Şu anda 2012 borcum gözükse de levhadan adım silinince bu borcun silineceğini öğrendim. Peki bu ceza karşıma çıkar mı?

Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.