Mesajı Okuyun
Old 20-01-2012, 09:27   #7
Av.Nevra Öksüz

Sayın ÖNAL,

Alıntı:
Yazan GÜLSÜM ÖNAL
...HMK. 304 .maddesine göre ( emsal tartışmadaki karar düzeltme değil de) Hükmün Tashihi Ve Tavzihi yoluna gideceğim. Karar düzeltme dendiğinde anlam kargaşası yaşanır endişem var... Bilginiz için tekrar teşekkür ediyorum. Saygılar.
HMK m.304, HUMK m.459'un yeni kanundaki karşılığıdır zaten ve orada da belirttiğim üzere:

Alıntı:
Yazan Av.Nevra Öksüz
Karar düzeltme dilekçenizi yukarıda andığım şekilde vereceksiniz. HUMK m.459 (İki tarafın isim ve sıfat ve neticei iddialarına mütaallik hatalar ve esas hükümdeki hesap hataları kendilerinin istimaından sonra mahkeme tarafından tashih olunur. Tashih olunan cihet hüküm zirine yazılır.) Yargıtay kararları için de uygulanmaktadır. Endişeye mahal yok Ayrıca yerel mahkeme isteminizi reddederse yerel mahkemenin bu red kararını da temyiz edebilirsiniz; süreyi kaçırmamaya dikkat ediniz.

Kısaca "emsal tartışmada"ki ile aynı şeyi söylüyorsunuz

Sayın Avukat Tekin'e sonuç aldığı konuda yapılan açıklama da aynı şekilde:
Alıntı:
Yazan Avukat Tekin
...Yargıtaya gittim ve 11. HD Başkanı ile görüştüm. Başkan Mehmet Bey'in samimi ve iyiniyetli olduğunu düşünüyorum. Böylesine ciddi bir hata yapmış olduklarına kendisi de şaşırdı. Sayın Öksüz'ün de belirtmiş olduğu gibi maddi hata gerekçesiyle karar düzeltme dilekçesi vermem gerektiğini ve dosya kendilerine ulaştığında dosyama öncelik verip bir an önce karara çıkaracaklarını ifade etti...

Kararın "maddi hata sebebiyle" düzeltilmesini talep edeceksiniz; anlam karmaşası söz konusu değil, endişenizin yersiz olduğunu düşünüyorum

Alıntı:
Yazan Av.Nevra Öksüz
Yargıtaya gönderilmek üzere yerel mahkemeye "Maddi hata ile verilen, temyiz isteminin reddine dair, yargıtay ... dairesinin 200 /... E.-2011/... K. sayılı ilamının kaldırılarak temyiz isteminizin değerlendirilmesine ve kararın bozulmasına..." dair dilekçe verebilirsiniz.

Alıntı:
Yazan Avukat Tekin-11 HD
...Dairemizin 2009/12758 E, 2011/4947 K sayılı ilamının Ortadan Kaldırılarak, davalı vekilinin temyiz itirazlarının incelenmesine, (2) nolu bentte açıklanan nedenlerle davalı vekilinin temyiz itirazlarının kabulüyle hükmün davalı yararına BOZULMASINA...

İyi çalışmalar,

Saygılar...