Konu
:
Dava değeri temyiz sınırı üstünde olmasına rağmen Yargıtay bu konuda hata yapmış ise ne yapılabilir.?
Mesajı Okuyun
20-01-2012, 09:27
#
7
Av.Nevra Öksüz
Sayın ÖNAL,
Alıntı:
Yazan
GÜLSÜM ÖNAL
...HMK. 304 .maddesine göre ( emsal tartışmadaki karar düzeltme değil de) Hükmün Tashihi Ve Tavzihi yoluna gideceğim. Karar düzeltme dendiğinde anlam kargaşası yaşanır endişem var... Bilginiz için tekrar teşekkür ediyorum. Saygılar.
HMK m.304, HUMK m.459'un yeni kanundaki karşılığıdır zaten
ve orada da belirttiğim üzere:
Alıntı:
Yazan
Av.Nevra Öksüz
Karar düzeltme dilekçenizi yukarıda andığım şekilde vereceksiniz.
HUMK m.459
(İki tarafın isim ve sıfat ve neticei iddialarına mütaallik hatalar ve esas hükümdeki hesap hataları kendilerinin istimaından sonra mahkeme tarafından tashih olunur. Tashih olunan cihet hüküm zirine yazılır.)
Yargıtay kararları için de uygulanmaktadır
. Endişeye mahal yok
Ayrıca yerel mahkeme isteminizi reddederse yerel mahkemenin bu red kararını da temyiz edebilirsiniz; süreyi kaçırmamaya dikkat ediniz.
Kısaca "emsal tartışmada"ki ile aynı şeyi söylüyorsunuz
Sayın Avukat Tekin'e sonuç aldığı konuda yapılan açıklama da aynı şekilde:
Alıntı:
Yazan
Avukat Tekin
...Yargıtaya gittim ve 11. HD Başkanı ile görüştüm. Başkan Mehmet Bey'in samimi ve iyiniyetli olduğunu düşünüyorum. Böylesine ciddi bir hata yapmış olduklarına kendisi de şaşırdı. Sayın Öksüz'ün de belirtmiş olduğu gibi
maddi hata gerekçesiyle karar düzeltme
dilekçesi vermem gerektiğini
ve dosya kendilerine ulaştığında dosyama öncelik verip bir an önce karara çıkaracaklarını ifade etti...
Kararın "maddi hata sebebiyle" düzeltilmesini talep edeceksiniz; anlam karmaşası söz konusu değil, endişenizin yersiz olduğunu düşünüyorum
Alıntı:
Yazan
Av.Nevra Öksüz
Yargıtaya gönderilmek üzere yerel mahkemeye "Maddi hata ile verilen, temyiz isteminin reddine dair, yargıtay ... dairesinin 200 /... E.-2011/... K. sayılı ilamının kaldırılarak temyiz isteminizin değerlendirilmesine ve kararın bozulmasına..." dair dilekçe verebilirsiniz.
Alıntı:
Yazan
Avukat Tekin-11 HD
...Dairemizin 2009/12758 E, 2011/4947 K sayılı ilamının Ortadan Kaldırılarak, davalı vekilinin temyiz itirazlarının incelenmesine, (2) nolu bentte açıklanan nedenlerle davalı vekilinin temyiz itirazlarının kabulüyle hükmün davalı yararına BOZULMASINA...
İyi çalışmalar,
Saygılar...
Av.Nevra Öksüz
Üye Kimliği
Av.Nevra Öksüz İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Nevra Öksüz İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Nevra Öksüz İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın