18-01-2012, 12:43
|
|
|
Hricen satın alınan taşınmazın garanti altına alınabilmesi için noterden yapılabilecek bir sözleşme var mıdır?
İyi günler,
Müvekkilim tamamı 3 dönüm olan bir tarlanın yarı hissesini satın alarak parasını satıcıya ödemiş ve üzerine de ev yapmaya başlamıştır.Ancak;tarlayı üzerine almak için tapuya gittiğinde 5 dönümden az olduğu gerekçesi ile üzerine devir işlemini yapamayacakları cevabını almıştır.Müvekkilimin hakim olan bir akrabası da kendisine bunun üzerine satıcı ile bu yeri satın aldığına ve parasını ödediğine dair garanti anlamında noterden bir sözleşme yapmasını tavsiye etmesi üzerine müvekkilim bana gelmiştir.Yapmış olduğum tüm araştırmalar sonucunda bu şekilde yapılan satım sözleşmesini garanti altına alabilecek bir sözleşme bulamadım.En yakın olarak satış vaadi sözleşmesi duruyor ancak onun da zamanaşımı süresinin 10 yıl olması ve sonuç olarak yine bu taşınmazı müvekkilimin üzerine geçiremeyeceği sonucu ortaya çıktığı için bu da geçici bir çözüm olarak kalıyor.Bu konu ile ilgili olarak yapılabilecek bir sözleşme olup olmadığı konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Saygılarımla.
|