Cevap veren bütün meslektaşlarıma çok teşekkür ederim.Bu gün duruşmada tanıklarım dinlenecekti ancak davayı biraz karıştırdıkları için tanıklarımı dinletmedim..Bir sonraki celse hazır olacaklar..Bu davada taraflar yaşlıdır.Olay aslında içinde karışık..etik davranmaya çalışıyorum..Davacı taraf 65 yaşından sonra başka bayanlarla görüşmeye başlamış ve mal varlığını bu yönde harcamaya başlamış..Bunun üzerine müvekkillerim bir başka meslektaşım aracılığı ile vasi tayini için dava açmış ancak hakim savurgan bir hayat yaşadığı yönünde karar vermek yerine, Tıp Fakültesinden akli melekeleri yönünde rapor istemiş,rapor davacının lehine gelince vasi davası reddedilmiş.Bunları neden anlattım bütün malvarlığı davacının adına kayıtlı ve iki gayrimenkul 2002 den sonra alınmışken aile konutu 2002 den önce alınmış..Benim müvekkilim davalı taraf evden çıkmak istemiyor.İlk başta boşanmak istemiyorum diyen davalı tarafa bütün herşeyi vermeyi teklif eden davacı taraf, daha sonradan boşanmasalar da mal vermeyeceğini üç yıl bekleyip sonra boşanacağını bildirmiştir ( mahkemede değil avukatı aracılığı ile öğrendik ) Bunun üzerine müvekkilim de o zaman boşanmayalım ben de evde oturmaya devam edeyim diyor..

Bir başka bayanla yaşadığı da vasi davasındaki zabıtta erkeğin beyanı olarak geçmiş.Bu delil doğrultusunda zina sebebi ile başka bir boşanma davası açıp yüksek miktarda tazminat ve nafaka talebinde bulunmak istiyorum.Sonrasında da mal rejimi tasviye davası düşündüm..Aslında boşanmak istememesini tekrar ileri sürmek abes olur mu diye sormamdaki amaç şu; olur da hakim davayı reddederse ve ben de 2002 sonrası alınan mallar için edinilmiş mal olduğundan satışının önlenmesi için tedbir koydurabilir miyim diye düşündüm. ( aile konutu şerhi diğer taşınmazda var ) Biz davacıya anlaşmalı boşanma için güzel bir teklif sunduk ama karşı taraftaki meslektaşım müvekkili ile bu husus da görüşmedi bile ,ben de kendim görüşmeyi pek etik bulmadım..meslektaşım doğal olarak müvekkilini koruyor ancak burada kimse kimsenin malını gasp etmiyor ortada ortak çalışmanın ürünleri mevcut ve müvekkilim emeğini istiyor.Biraz uzun yazdım davanın niteliğini bilmek isterseniz diye..

soruma cevap verdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Zahmet verdim.Saygılar.