|
|
|
|
İyi akşamlar,
Açacağım tapuda isim tashihi davası ile bağlantılı olarak kayıtlarını düzeltmek istediğimiz gayrimenkul halen iştirak halinde mülkiyete tabii olduğundan dolayı ayrıca terekeye temsilci atanması davası açmam gerekiyor.Ancak;MK md 640'da bu davanın mirasçılarının birinin istemi üzerine açılabileceğini ve mahkemenin de karar verebileceği düzenlenmiş olmasına rağmen okuduğum Yargıtay kararlarında bu davanın bütün mirasçılara haber verilmesi gerektiği yer alıyor.Bütün mirasçılara ulaşabilme şansım olsa zaten temsilci istemek yerine açacağım isim tashihi davasına onları dahil ederim.Terekeye temsilci atanması davasının bütün mirasçılara haber verilmesi gerekiyor mu?Bu konuda bilgisi olan meslektaşların yardımcı olurlarsa çok sevinirim.Saygılarımla.
|
|
 |
|
 |
|
Evet, sizin dediğiniz gibi bütün mirasçılara haber verilecektir; diğer bir anlatımla, davacı veya davacılar dışında kalanlar davalı gösterilecek,Usul Kanunundaki taraf teşkiline ait kurallar nazara alınacaktır.
Tüm terekeye temsilci atanmaktadır, Yargıtay öyle istemektedir, ama siz mümkün olursa, terekenin hak ve menfaatleri için her türlü dava ve bu dava açma yetkisini koydurmayı da önemseyin. Kolay gelsin.