Mesajı Okuyun
Old 16-01-2012, 18:09   #13
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Armağan Konyalı
Sizin aklınıza gelmiyorsa benim aklıma hiç gelmez.

Müvekkil haklı: Basiretli bir tacir olarak mahkemelerden gelecek için hukuki güvence istiyor.

Bu istek nedeniyle açılacak davada "hukuki yarar var" kabul edilmelidir diye düşünüyorum.

Açılabilecek tek dava menfi tespit davasıdır. Bunun için de "hukuki yarar" olması gerekmektedir. Eski tarihli bir Yargıtay kararına göre "Açılacak bir davada iddia ve savunma olarak ileri sürülebilecek konular için ayrıca bir tespit davası açmakta hukuki yarar yoktur. Zira bu konu açılacak davada incelenebilir ve de değerlendirilebilir."

Kaldı ki, pratikte de bu davanın açılması bir işe yaramayacaktır. Eğer ilişkiyi kira ilişkisi olarak nitelendiriyorsak, işleyecek kiralar kiralayan tarafından icra kanalıyla talep edilip, tahliye tehdidi altında kalınacaktır.

İşin bir de şu yanı var:

Alıntı:
?yasal düzenlemelerde bakınca 60 günlük ihbar süresi diyor bu durum müvekkilimiz açısından telefisi imkasnız durumlar yaratır.Sözleşme bedeli ödenmediğinde 60 günlük ihbar süresi var ama geçersiz fesih nasıl ispatlanır.

Ben olsaydım,
Alıntı:
Asıl sorun şuki müvekkil şansa bırakmak istemiyor.Bu sözleşmeye güvenerek çok önemli işlerin altına imza atmış ve bu sorunla karşılaşınca herhangi bir sıkıntıya meil vermeden garanti altına almak istioyr

hal böyle iken, sözleşmenin feshi riskini göze almaz, sözleşmeye uygun davranırdım. Daha sonra ya da hemen bir istirdat davası açardım.