16-01-2012, 02:29
|
|
|
sosyal güvenlikte mükerrer sigortalılık
iyi forumlar. stajyer avukatım. konusu itibari ile bilgi sahibi olmadığım bir sorunum var. tecrübesi ve bilgisi olan üstadlardan yardım istiyorum. müvekkil emekli sandığından emeklidir. 2004 senesinde esnaf kefaletten kredi alıyor. buradan kredi alabilmek için kredi aldığı kuruluş müvekkili esnaf gösteriyor. 2004-2008 arasında müvekkilin üstüne bir manav dükkanı gösteriliyor ve buna binaen bu sürede mükellef oluyor. aynı zamanda da bağkura da bildirim yapılıyor. hem yaşı gereği hem de yaşadığı yer itibari ile (kırsal kesim) müvekkil olaylardan habersiz sadece aklında eline geçen kredi miktarı var ve kimse tarafından da bilgilendirilmiyor. müvekkil şu an 83 yaşındadır. uzun süredir emekli sandığından emeklidir( bağkura bildirildiği tarihten de evvelce). bağkurdan geçen sene prim borcunun olduğuna ve ödemesi gerektiğine dair bir bildirim geliyor ve 2011 in mayıs ayında bu borç yapılandırılıyor. müvekkil ne olduğunu bilmeksizin ve borçtan korktuğu için bu yapılandırmayı gerçekleştiriyor. şu ana dek 1.000 TL ye yakın bağkura bir ödemesi bulunmakta. söz konusu durumumuzda bağkura yatırılan bu paranın geri iadesini talep edebilir miyiz? cevap olumlu ise nasıl? lütfen bana bir yol gösterin. saygılar...
|