Mesajı Okuyun
Old 13-01-2012, 18:02   #1
av.aysil

Varsayılan hangi davayı kimlere karşı açmalıyım?

Değerli meslektaşlarım bu davanın niteliği ile ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.
Müvekkil eşinin kardeşinin emlakcı olması sebebi ile onun bulduğu bir ev için X şahsı ile adi alım-satım sözleşmesi yapıyor.Daire kooperatif tarafından arsa sahipleri ile anlaşarak yapılan bir daire.koop. de inşaatın yapımı için taşeron olarak bir inşaat firması ile anlaşarak ona yaptırıyor.Bu şahısta inşaat firmasının çalışanı. yani evi satan şahıs malik değil ancak evi yapan inşaat firmasının çalışanı ve hem o firma adına hemde koop.adına 60 adet daire satmış ve tapularınıda teslim etmiş.Müvekkil ve eşinin kardeşide bu nedenle ona itibar ederek bu sözleşmeyi imzalamışlar.sözleşme gereğince müvekkil 15.000 elden ve 104.000TL peyder pey olmak üzere satıcıya ödemiş ancak satıcı evi teslim etmemiş ve tapu devri sözkonusu olmamıştır.Bu daire inşaatın paylaşımı sırasında koop.verilen bir daire olup,koop. de bu X şahsın müvekkile sattığı daireyi başka bir şahsa koop.karar defterine yazarak devrediyor.ancak tapu hala arsa sahibi üzerine yani koop.hisseli daire oluyor.

Şimdi benim bu karışık konuda sizlere sormak istediğim müvekkilin yatırdığı 104.000TLnin iadesi ve ya dairenin tarafımıza teslim edilmesi nedeni ile dava açacağız ancak tam olarak nasıl bir dava açmalıyım karar veremedim.ortada bir haksız kazanç ve sebepsiz zenginleşme var.
Sebepsiz zenginleşme nedeni ile alacak davası mı açmalıyım?
Birde bu davada davalı olarak koop. ve inşaat firmasını göstermelimiyim?ben pek gösterebileceğimi düşünmüyorum ama yinede aklıma takıldı.

YARDIMINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.