Mesajı Okuyun
Old 10-01-2012, 00:44   #1
turkuaz_ar

Varsayılan elektrik dağıtım şirketinin hukuka aykırı işleminin iptali

Sayın meslektaşlarım, ... elektrik dağıtım A.Ş. tarafından yapılan bir işlemle ilgili bilgilerinize başvuruyorum.
Elektrik Piyasasında Perakende Satış Sözleşmesi Düzenlemesi Hakkında Tebliğ'in 4.maddesinin 3. fıkrası uyarınca "tedarikçi aynı kalmak kaydıyla kullanım yerini değiştiren müşterinin bir önceki kullanım yerine ait elektrik enerjisi tüketiminden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmesi zorunludur. Bu yükümlülükler yerine getirilmeden yeni bir perakende satış sözleşmesi yapılamaz." denmektedir. Dağıtım şirketinin borç ödeme ihtarında ise borcun ödenmemesi halinde "tüm kullanım yerlerinin elektriği kesilecektir." denmektedir. Kanaatimce tebliğdeki hüküm bu ihtara dayanak olamaz. Bu ihtara istinaden farklı bir aboneye ait elektrik enerjisi,aynı konutta ikamet eden borçlunun borcundan dolayı kesilmiştir. Belirtmek gerekir ki söz konusu borç ikamet edilen konutla ilgili değil, farklı bir mevkideki tarımsal sulama ile ilgilidir. Sorum şudur, şu anda elektrik enerjisi bağlandığından idare mahkemesinde dava açamıyorum; yalnız olayın tekrar vukubulma ihtimaline istinaden adli yargıda önleme davası mı yoksa tespit davasımı açmalıyım? hukuka aykırı yapılan ihtarın bertaraf etmek için?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar.