Konu
:
Tanıma-tenfiz, edinilmiş mal dava zamanaşımı
Mesajı Okuyun
06-01-2012, 17:03
#
5
kezzy
Alıntı:
Yazan
av.kadirpolat
Sayın kezzy, görüş bilgi ve yargıtay kararı için teşekkür ederim. Ancak söz konusu ictihatı araştırmalarımda görmüştüm ama 8.Hukuk Dairesi, yabancı ülke mahkeme kararının kesinleşmesi ile zamanaşımı süresinin başlayacağından bahsetmekte.
Kaldı ki edinilmiş malllara katılmada 1 yıllık zamanaşımı süresi var.
2002 yılı öncesine dönük mallarda ise, (mal ayrılığı) 10 yıllık zamanaşımı süresi var.
Gönderdiğimiz tazminat talebine ilişkin içtihat, önem arzetse de; 8. hukuk dairesinin kararı ve möhuk 59.madde, işimi zorlaştırmakta.
Boşanmanın kesinleşmesinden 1 yıl sonraya kadar açılabileceğine ilişkin görüşünüze katılmıyorum. Bir yıllık süre boşanmanın eki olarak değerlendirilen maddi ,manevi tazminat ve yoksulluk nafakası için geçerlidir.Katılma alacağı genel hükümlere tabi olduğundan 10 yıllık zamanaşımı süresi geçerlidir. Yukarıda verdiğim linkteki kararları incelemenizi öneriyorum.
Yine forumlarda daha önce bilgi paylaşımın bulunduğu başlıklar bulunmaktadır. Örneğin bknz:
http://www.turkhukuksitesi.com/showt...6927#post76927
kezzy
Üye Kimliği
kezzy İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
kezzy İsimli Üyeye Email Gönderin
kezzy İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın