Mesajı Okuyun
Old 05-01-2012, 21:56   #2
Av.Şenol Saltık

Sayın Meslektaşım,

Konu çok fazla karmaşık görünmüyor. Belediye gibi bir kamu kuruluşunun kendi gayrimenkulünü kullanma konusunda bir sıkıntı yaşayabileceğini sanmıyorum. Anladığım kadarıyla, Elektrik Kurumu, yasal dayanağı olmaksızın vekili olduğunuz Belediyenin gayrimenkulüne şerh koymuş durumda. Bu olayda Belediyenin sayısız yetkisi var. Öncelikle, yasal dayanağı olmadığını açıkladığınız bu şerhin kaldırılması için Asliye Hukuk Mahkemesinde Elektrik Kurumu aleyhine şerhin terkini davası açabilirsiniz. Belediyenin gayrimenkulü kamu yararı amacıyla kullanacağına ilişkin detaylı açıklamalar yaparsanız davada avantajlı olacağınızı düşünüyorum. Bu davada olumsuz sonuç alma ihtimaliniz zayıftır. Ancak ikinici yol olarak Belediye Meclisinde bir kamulaştırma kararı alabilirsiniz. Bu da olmadığı takdirde Kamu İdaresi olarak kamulaştırmasız elatma yöntemiyle gayrimenkule el koyar ve kamu yararı doğrultusunda kullanırsınız. Bu durumda, Elektrik Kurumu Belediyeye dava açabilir. Ancak, böyle bir davayı kazanma ihtimallerinin zayıf olduğunu düşünüyorum. Gördüğünüz gibi konu Belediye olunca çözümler tükenmiyor. İdare olarak bu kadar yetkileriniz varken telaş etmenize gerek yok.

Kolay gelsin.