04-01-2012, 18:14
|
|
|
Suat Bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Fakat ilk etapta ben de 25 ve 35 maddelerinden 556 sayılı KHK aklıma geldi ama 25. maddesi markada değişiklik, 35. maddesi ise İlgili Dairenin Düzeltme Kararı ile ilgili. Bu maddeler olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü müvekkilimden aldığım bilgiye göre iki kere başvuru yapılmış ve ikisinde de başvuru reddedilmiş ve oradaki mesul kişi bunları söyledikten sonra müvekkilime 25. maddeye göre ihlal olur ama 35. maddeye göre kullanabilir demiş. Acaba onun dediğinden kasıt "Marka Tescil Başvurularına Ait Mal ve Hizmetlerin Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliğ" ile değiştirilen 35. sınıf Marka Tescil Başvurularıyla mı ilgili diye tereddüt ettim.
Bir de "EfoilE COLLECTİON" ile "efoile MODA" arasında aynı sektörde ( tekstil) kullanılması marka ihlali oluşturur mu. Yani bi harfi küçük yazma, sonuna da farklı bir kelime ekleme ihlal oluşturur mu.Bununla ilgili tespit talebinde mi bulunsak yoksa tazminat ve tespit talebini aynı dilekçeyle mi talep etsek iyi olur. Tekrar çok teşekkür ederim.
|