Konu
:
temyiz edilmeyen dosyada avukatı şikayet..
Mesajı Okuyun
03-01-2012, 11:54
#
5
av.yağmur deniz
Alıntı:
Yazan
Av.Buğcan Çankaya
CMK'dan ayrılmasının, davalardan çekilmiş olduğu anlamına gelmeyeceği, durumu yazılı olarak bildirmediği sürece vekillik görevinin devam edeceği açıktır.
Bu durumda kendisine gelen kararı tebliğ alıp, vekil eden lehine temyiz etmeyişi sorumluluğu doğurur. Şahsen her CMK dosyamda, itiraz ve temyizlerden feragati ayak üstü de olsa, imzalatıp alıyorum. Daha sonra bu tip sorunlar yaşanabiliyor.
eğer temyiz sonucunda kararın değişmeyeceği temyiz etmemenin sanık lehine olduğunu düşünerek bu şekilde hareket ettiğinizi ispatlarsanız sorun çıkmaz kanaatindeyim.Görevi ihmalden yargılanan meslektaşlar oluyor maalesef.
Ben de temyiz ediyorum mutlaka .Ancak HAGB kopnusunda büyük sıkıntı yaşıyorum.Zira sanık durumu idrak edmeyip hakim sorunca gözüme bakıyor ya da hakim sanık yopksa bize soruyor.Kabul edersem itiraz reddedidiyor.Reddedilmese dahi temyiz sonucu onanabilir riski var.Kabul edilmesezse hüküm hemen açıklanıyor.Yine ceza riski var.Kısacası bu durum avukatı zora sokuyor.
Geçenlerde müvekkilim hakim sorunca gözüme baktı suç işleme ihtimali olmadığı kesindi kabul et işareti yaptım.Ancak dışarı çıkınca durumu izah ettiğimde sicilime işler bu durum olmamalı beraat etmeliyim dedi.
av.yağmur deniz
Üye Kimliği
av.yağmur deniz İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
av.yağmur deniz İsimli Üyeye Email Gönderin
av.yağmur deniz İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın