Mesajı Okuyun
Old 02-01-2012, 23:06   #9
Av. Aslı Kaya

Sayın Evren Osman,
Bu konudaki aydınlatıcı bilgi ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Eklemiş olduğunuz tebliği detaylıca inceledim. Bu konuda aklıma bir soru takıldı. Konu hakkında değerli düşüncelerinizi bekliyorum.

Tebliğin 2.maddesinde "Kooperatif ve üst kuruluş yönetim kurulu üyeleri ve denetçilerinin eş ve ikinci derece dahil kan ve* kayın hısımları için; kooperatif ve ortağı bulunduğu üst kuruluş ile bu kuruluşların yüzde elliden* fazla* hissedarı olduğu şirketlerde, katıldıkları vakıflarda ve diğer teşekküllerde yönetim kurulu üyeliğini veya denetçiliği,* ücretli olarak* personel (idareci, büro personeli, daimi veya geçici işçi gibi her türlü görevleri)* veya danışmanlık, müşavirlik, uzmanlık* gibi diğer her türlü görevleri" bağdaşmayan görevlerden saymakta ise de söz konusu görevleri ücretli olarak yapmanın yasaklı işlerden sayıldığı sonucuna ulaşabilir miyiz? Yani demek istediğim kooperatif yönetim kurulu üyesi ile aramızda yakınlık bulunması halinde ücretli olarak hukuki danışmanlık değil de vekalet ilişkisi ile işleri takip etmek tebliğ kapsamına girer mi?

Saygılarımla...