Mesajı Okuyun
Old 02-01-2012, 16:24   #3
av.knel

 
Varsayılan

[quote=researcher]Bebeğin risk taşıdığı söylenmeyen bir ameliyat sırasında kusması ve kustuklarının akciğerine kaçması solunumunun durması 15 dak kadar oksijensiz kalması ve doktorun müdahale ettikten sonra tekrar ameliyata devam etmesi fakat bebeğin kötüleşmesi halen eski haline dönmemesi nedeni ile savcılığa şikayette bulunumuştur.Anestezi uzmanının temizlememesi ve doktorun solunum düzeldikten sonra önemli olmayan ameliyata devam etmesi nedeniyle kusurlu olduğunu düşünüyorum.Burada doktorun cezai sorumluluğu varmıdır?Varsa nasıl bir cezai sorumluluğu vardır?[/quote

Bebeğin tam olarak rahastsızlığı nedir? (Yazmamışsınız) Yapılan mudahalelerin hatalı, kusurlu olduğu kanısına nasıl vardınız? Her ameliyat kendi içinde riskler taşır. Bu tür davalara sık sık bakan bir avukat olarak söyleyebilirim ki; doktorun yaptığı işlemler bizim uzmanlık alanımıza girmediği için yapılan işlemlerin kusurlu olup-olmadığını bilmemiz mümkün değildir.
Size önerim öncelikle İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurmanız, şikayetinizi anlatmanız ve konu ile ilgili müfettiş görevlendirilerek kusur raporu aldırmanızdır.

Sayın, Av. Seda ÜSTÜN,
Bu anlatılanlardan hekimin cezai sorumluluğuna nasıl vardınız, anlamadım? Bence bu konu avukat olarak bizim uzmanlık alanımıza girmediği için bir yorum yapmamız mümkün değildir. Aksi takidirde hem müvekkilimizi yanlış yönlendirmiş oluruz, hem de onun yersiz yargılama gideri ve avukatlık ücreti ödemesine sebebiyet vermiş oluruz. (Maalesef, yeterli inceleme yapılmadan açılan bu tür davaların çoğu olumsuz sonuçlanmaktadır)

Saygılarımla...