29-12-2011, 12:29
|
|
|
2577 sayılı Kanunun “Temyiz veya itiraz istemlerinde yürütmenin durdurulması” başlıklı 52. maddesinin 1. fıkrasının son cümlesi; “Davanın reddine ilişkin kararların temyizi halinde, dava konusu işlem hakkında yürütmenin durdurulması kararı verilebilmesi 27 nci maddede öngörülen koşulun varlığına bağlıdır” şeklinde, 27. madde de öngörülen koşullar ise; idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkânsız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması.
Dava açılmış olmak koşuluyla yürütmenin durdurulması her zaman istenebildiğinden, Danıştay’da da temyiz incelemesi sonuçlanıncaya değin yürütmenin durdurulması istenebilir ve 27. maddede öngörülen şartlar gerçekleşmişse, temyiz edilen yerel mahkeme kararı ile dava konusu idari işlemin yürütmesi durdurulur düşüncesindeyim.
Aynı olayla bende karşılaştım. İdare mahkemesinin kararı temyiz edildikten sonra, ayrı bir dilekçe ile yürütmenin durdurulması isteminde bulundum. Şuan bekliyorum, bir gelişme olduğunda buradan paylaşacağım..
|