Mesajı Okuyun
Old 28-12-2011, 13:21   #9
Avukat Ramazan

İyi

Alıntı:
Yazan yılmazkan
Aslı Hanım'ın da söylediği gibi tedavi giderlerini SGK ödemek zorunda. Benzer davalarımda sigortacılar KTK 98'de değişikliğe dayanarak geçici iş gücü kayıplarınının da tedavi gideri kapsamında olduğunu savunarak ödemek zorunda olmadıklarını iddia ettiler. geçeci iş gücü kaybının tedavi gideri kapsamında olduğu fikri bana doğru gelmiyor. Hüküm açık. Yeni bir tartışma konusu olabilir. Fikirlerinizi bekliyorum
bizim de böyle bir işimiz oldu, önce sigorta şirketine başvurduk ve onlar bize bunun sgk tarafından ödenmesi gerektiğini belirttiler. bunun üzerine bizde dilekçeyle SGK ya başvurduk. SGK. da bunun kendilerine yüklendiğini kabul etti, fakat prim borcu sigorta şirketleri tarafından SGK ya aktarılmadığı için ödeme yapamayacaklarını beyan ettiler. sizce bu haklı bir gerekçe olabilirmi ? bence hayır çünkü kendisinin tahsil etmesi gereken bir pirm borcundan dolayı benim mağdur edilmem doğrumu ? bence hayır. bu itibarla davanın SGK ya karşı açılması gerekir. tabi ki önce yasayı da belirterek SGK ya dilekçeyle başvurmakta fayda var. en azından husumet kesinleşir.