27-12-2011, 23:24
|
|
|
icra kefaleti
Tüm hukukçu arkadaşlarımıza mutlu yıllar dileğiyle bir sorunu paylaşmak istiyorum. İcra dosyamızda borçlu ile uzlaştığımız rakam üzerinden icra müdürlüğünde bir başka kişi borca kefil oldu ve taahhütte bulundu. Ancak icra kefaletine ilişkin tutanağı alel acele imzaladığımızdan daha sonra harç miktarının borca eklenmediğini farkettik. Kefaletnamede "....tl borcun tamamına kefil oldum" dendiğinden icra müdürlüğü bakiye alacak talebimizi kabul etmemektedir. Borçlu ile ana para ve vekalet üzerinden anlaştığımızdan kefaletnamede de bu rakam gösterilmiştir. Oysa kefil borcu icra müdürlüğüne ödediğinden tahsil harcı da bu rakam üzerinden düştüğünden müvekkil alacağı ana paranın da altına düşmektedir. Kefaletnamede anapara, faiz, masraf, harç ve vekalet tek tek gösterilmediğinden icra kefalet sözleşmesinin geçerli olmadığını düşünüyorum. İcra Müdürlüğü tarafından sözleşme yanlış hazırlanmştır. Bu tutanağa imza atmış olmamız kefilin "...toplam alacağıa kefil oluyorum" dediği rakam dışındaki bakiye alacaktan vazgeçtiğimiz anlamına gelir mi? Kalan borç için asıl alacaklı üzerine gidebilir miyiz?İş bu nedenle icra mahkemesine gidebilir miyiz? İlginize teşekkür ederim.
|