27-12-2011, 20:22
|
|
|
Bağ-kur Hizmet iptali davalarında aranan bir garip şart
Herkese merhabalar
Daha önce bu konuya benzer bir konu açmış olmakla beraber işin içeriğini daha ayrıntılı araştırmam sonucu kafamda açacağım davaya ilişkin yol şekillendi ancak anlam veremediğim kanunda aranan bir şartın uygulamasının nasıl olduğunu buna benzer davaları yürütmüş meslektaşlarımın tecrübelerinden ve yorumlarından faydalanmak istedim.
1479 sayılı Yasa'nın 22.02.2006 gün ve 5458 sayılı Yasa'nın 13. maddesi gereğince 5 yıl ve daha fazla prim borcu olup prim borçlarını ödemeyenlerin sigortalılığı durduruluyor.
Bizde müvekkilin bağ-kur sigortalılığının iptalini ve ssk dan emekli edilmesini talep edeceğiz.Ancak bağ-kur hizmet süresi 4 yıl 4 ay 15 gün olarak kurum tarafından kabul edilmiş. Dolayısıyla bu maddeden faydalanamadığımızdan ne yapmam gerektiğimi bilemedim. Bu konuda birkaç aleyhe yargıtay kararı da okudum. Ancak bu kadar saçmalığın ancak muz cumhuriyetinde olacağını düşünüyorum.
SSK ya 4285 GÜN prim ödemiş olan müvekkil Bağ-kurlu olduğu sürelere ilişkin prim borcu nedeniyle emekli edilmemektedir. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
|