24-12-2011, 09:50
|
|
|
Tasarı
Madde 9 – 1163 sayılı Kanunun 24 üncü maddesinin başlığı aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddenin sonuna aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
“1. Bilgi edinme hakkı, bilanço ve e-kooperatif veri tabanı:”
“Bu Kanuna göre kurulan tarımsal amaçlı kooperatifler hariç olmak üzere kooperatifin tanıtım, sicil, kuruluş, adres, genel kurul ve tasfiye bilgileri, yönetim, denetim ve tasfiye kurulları ile personelleri hakkındaki bilgiler, ortaklara ilişkin hukuki ve mali bilgiler ile ortaklığa giriş ve ayrılışın kesinleştiği tarihlere göre düzenlenen ortaklar listesi, kooperatifin bilanço ve mali tablolarına ilişkin bilgileri, genel kurul toplantılarına ilişkin çağrı işlemleri ve kooperatif işlemlerine karşı güven tesis etmek ve kurumsal yönetim ilkelerini hakim kılmak için gerekli görülen diğer bilgiler ilgili Bakanlıkça çıkarılan yönetmelik hükümleri doğrultusunda elektronik ortamda değerlendirilebilecek şekilde kooperatifi temsile yetkili kimselerce ilgili Bakanlığın e-kooperatif veri tabanına kaydedilir.
Yakın zamanda bu konuda Net bir gelişme olacak, su an ıtibari ile hazır un listelerinin satilarak haksız kazanç sağlandığını biliyorum ( ornek atasehir bölgesi -)
|