Mesajı Okuyun
Old 20-12-2011, 20:01   #3
Av. A Sevimli

Ufuk Bey öncelikle katkınız için çok teşekkür ediyorum. Ancak belirtmem gerekir ki; TFF'nin kuruluş ve görevleri 5894 Sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun (“5894 sayılı Kanun”)ile düzenlenmiş olup, bu kanunun 1. maddesi ile, TFF; “…özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, …” olarak tanımlanmıştır. Yani, 5894 sayılı Kanun ile TFF kamu tüzel kişisi değil, özel hukuk tüzel kişisi olarak tanımlanmıştır. Anayasa Mahkemesi tarafıdan da yapılan değerlendirme bu yöndedir. 3289 sayılı Kanun ise GSGM ve GSGM'ye bağlı federasyonlara ilişkin hükümler içermektedir. TFF kuruluşu ve görevleri ayrı bir kanunla düzenlemiş olduğundan 3289 sayılı Kanun'un belirttiğiniz maddesinin TFF açısından uygulama alanaı bulabileceğini düşünmüyorum. Çünkü, TFF, 2007 yılından bu yana Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün denetimi dışında olup 5894 sayılı Kanun’un 1. Maddesi ile halen “özerk” yapısını sürdürmektedir. Dolayısıyla, TFF mallarının “devlet malı” niteliğine, TFF çalışanlarının da “kamu görevlisi” sıfatına sahip oldukları ileri sürülemez diye düşünüyorum.
Saygılar,