20-12-2011, 12:15
|
#4
|
|
Olayda davacı, davalının ailesinin oluruna istinaden konutta kalmıştır. Aile evli olan çocuğuna evden yararlanma izni verirken bu izni eşine ve çocuklarına da vermektedir. Niçin böyledir evli oldukları için. Karı koca aynı evde yaşamak zorundadırlar. Davalıya verilen izin aynı biçimde davacıya da verilmiş sayılır.( Öte yanda, kişi bedel ödeyeceğini bilseydi daha ucuz veya daha farklı kriterlerle başka bir evi de tercih edebilirdi-bilirlerdi).Evlilik sona ererse durum değişecektir.
Yine aile davacıya bu izni geri aldıklarını belirten bir ihtar çekmişlerse veya uyarı yapmalarına rağmen kişi evde kalmaya devam etmişse, bu andan sonraki karşılıksız yararlanma tasfiye hesabından düşülmelidir.
Böyle bir şey yaşanmadığına göre, başta her iki taraf için de karşılıksız yararlandırma (miktar olarak da eşit oranda; kira parasının yarısı davacı ve davalı için)olarak kurulan hukuki ilişkinin, sonradan belirttiğiniz biçimde geri istenmesi hakkın kötüye kullanımı olarak değerlendirilir. Düşüncesindeyim.
Saygılarımla,
|