19-12-2011, 14:30
|
#5
|
|
Sadece anlattıklarınıza istinaden doğru sonuca ulaşmak mümkün değil ancak bilgiler sadece bunlarsa şahsi kanaatimi söylüyorum:
Teorik olarak mümkün olsa da pratikte elinizdeki deliller iddianızı ispatlamaya yetmez, hatta benim için teorik olarak bile yetmez...Diye düşünüyorum. Ancak yanıltıcı olmak istemem, umarım daha bilgili ve tecrübeli diğer meslektaşlar da görüş bildirir.
Önemli olan kıstaslar konusunda, sitede çok yararlı Yargıtay Kararları mevcut.
Ne zaman evlenmişler, kadının kendi borçları var mı, evden ne suretle ayrılmış, adamın ekonomik durumu, diğer ziynetlere ne olmuş vs gibi pek çok konuyu bir arada değerlendirmeniz gerekecektir. Ödeme kayıtları elbette delil olur ama tek başına yeterli olacağını sanmıyorum... Hakimin taktir yetkisi de, boşanma hususunda olduğu kadar geniş değil diye düşünüyorum.
Harç hesaplamalarında çok başarılı değilim. Ben geçen hafta 50.000 TL lik iade davası açtım boşanma davasıyla birlikte 1200 küsür TL harç ödedim. Ancak talep 500 TL'de olsa 50.OOOTL'de olsa bilirkişi ücreti aynı müktarda ve peşin alınıyor. 400-500TL lik alacak için 400TL'lik ortalama ödeme yapmanız gerekebilir harç olarak.
Boşanma harcı hariç...
Değerlendirme size ait. Kolay gelsin...
|