19-12-2011, 13:20
|
#1
|
|
İşçinin hem bodroda gösterilen işi hem de ek bir iş yapması.
Merhabalar;
Bir müvekkilim özel bir hastanede bodroda raportör olark gözükmekte. Gerçekte iste raportörlüğün yanında teknisyen olarak da görev yapmaktadır.
Söz konusu hastane, kendisine teknisyen olarak görev yaptığı için ek ücret ödeyeceklerini bu yüzden bu şekilde çalışmaya devam etmesi gerektiğini söylemiş. Müvekkilden normal maaşını itirazı kayıtsız almıştır. Teknisyenlikle ilgili ücretlerini istediği zaman iş yerinden olumsuz cevap almış ve iş sözleşmesi feshedilmiştir. Müvekkilin teknisyenlik belgesi yoktur. Hastene tekniker çalıştırmak zorunda olduğu, ancak dışardan birinin sertifikasını kullanıp orada tekniker olmayan kişiler çalıştırmakta olduğu söyleniyor.
Konuyla ilgili yargıtay kararı bulamadım. Elinde bu konuya ilişkin yargıtay kararı olan paylaşırsa memnun olurum. Şimdiden teşekkürler
Saygılar...
|