Mesajı Okuyun
Old 12-12-2011, 11:19   #3
condictio_certi

Alıntı:
Yazan simurganka
Sayın meslektaşım,
Neden korktunuz anlayamadım. Sonuçta icra takibi ilamlı da olsa ilamsız da olsa alacaklının icra işlemlerine devam etme hakkı ve inisiyatifi vardır. Sırf alacaklı icra işlemlerine devam edecek diye itiraz etmemeniz yanlış olur diye düşünüyorum.
Bir de merciide şikayette bulunsak bile süre doluyor demekle neyi kastettiniz anlayamadım.
İlamlı icrada icraya konulan alacak mahkeme hükmüyle sağlandığı için faize itiraz etme hakkınız vardır.
Alacaklıyla anlaşma imkanınız varsa anlaşın yoksa süreyi kaçırmadan itiraz edin derim.
Saygılarımla...

Sayım Meslektaşım; alacaklının icra işlemlerine devam hakkı ilamsız olduğunda bir yoldan ötürü olamayabiliyor. Yani itiraz edildiğinde bunun itirazın iptali ya da kaldırılması ile bertaraf edilebileceği aşikar. İlamsız takipte itiraz olduğunda alacaklının icra işlemlerine bazı yolları tüketmeden devam hakkı bildiğiniz üzere olamıyor. Bahsini geçirdiğinin bildiğiniz üzere ilamlı icra için geçerli ki benim durumum da ilamlı icraya ilişkin bir konu.

''Mercide şikayette bulunsak bile süre doluyor''dan kastettiğim de bugün icra emrini tebliğ alışımızın 7. günü. Kastettiğim süre bu.

Sayg.