Mesajı Okuyun
Old 12-12-2011, 11:05   #2
simurganka

Alıntı:
Yazan condictio_certi
Değerli Meslektaşlarım bir konuda yardımınıza ihtiyaç duyuyorum.

Olay kısaca şöyle; İş Mahkemesi'nde davacı olan işçi davayı kazandı ve biz de davalı işveren olarak davayı temyiz ettik. Ancak davacı ilamı icraya koydu ve tarafımıza tebliğ etti. İcra emrinde faiz tüm alacak kalemleri bakımından mevduata uygulanan en yüksek faiz olarak hesaplanmış (İhbar tazminatında bile). Biz buna itiraz etmek istiyoruz ancak icra emri olduğundan davacının icra işlemlerine devam etmesinden korkuyoruz. Yani böyle bir durumda mercide şikayette bulunsak bile 7 günlük süre bugün doluyor ve alacaklı-davacının icra işlemlerine devam etmesinden çekiniyoruz.

Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Lütfen tecrübesi olanlar bu hususta bilgilendirsin.

Saygılarımla.
Sayın meslektaşım,
Neden korktunuz anlayamadım. Sonuçta icra takibi ilamlı da olsa ilamsız da olsa alacaklının icra işlemlerine devam etme hakkı ve inisiyatifi vardır. Sırf alacaklı icra işlemlerine devam edecek diye itiraz etmemeniz yanlış olur diye düşünüyorum.
Bir de merciide şikayette bulunsak bile süre doluyor demekle neyi kastettiniz anlayamadım.
İlamlı icrada icraya konulan alacak mahkeme hükmüyle sağlandığı için faize itiraz etme hakkınız vardır.
Alacaklıyla anlaşma imkanınız varsa anlaşın yoksa süreyi kaçırmadan itiraz edin derim.
Saygılarımla...