Mesajı Okuyun
Old 06-12-2011, 22:21   #3
Av.Ömer Güntay

Alıntı:
Yazan Av. Eylem
Yeni HMK dan hemen önce açılmış bir davada manevi tazminat miktarının az istenmiş olduğunu düşünüyorum. Cevap dilekçesini bugün aldık ön inceleme duruşması ise henüz yapılmadı. Cevaba cevap dilekçemiz ile birlikte harcını tamamlamak sureti ile manevi tazminat miktarını yeni HMK daki düzenlemelerle arttırabilirmiyiz? En kötü ihtimalle maddi zararın hesaplanmasının akabinde ıslahla birlikte bu işlemi yapabilir miyiz?

Bu konu, manevi tazminatın kısmî dava-belirsiz alacak davası olarak açılıp ileride artırılıp artırılamayacağı konusundan ayrı bir konu olup;

HMK.m.141 hükmü uyarınca cevaba cevap ile birlikte manevi tazminatın artırılabileceği kanısındayım.

Alıntı:
En kötü ihtimalle maddi zararın hesaplanmasının akabinde ıslahla birlikte bu işlemi yapabilir miyiz?

Buna katılmıyorum. Bu konudaki görüşlerimi ise şurada ifade etmiştim: http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=67174

Ön inceleme aşamasına geçildikten sonra manevi tazminat m.139/cümle 2 hariç, tahkikata geçildikten sonra ise hiçbir surette artırılmaz ve değiştirilemez görüşündeyim.

Saygılar.