06-12-2011, 14:08
|
|
|
Soy BaĞi Tespİtİ- Rus Uyruklu Çocuk
Değerli meslektaşlarım, Sorun ; Baba Türk,Anne Rus uyruklu ve evlilik dışı çocuğun baba ile nesep bağınn kurulması istemi. Anne Rus vatandaşı olduğu için nüfus kaydına müdahale edemiyoruz. Rusya 'da T.C. deki sistem gibi merkezi nüfus kaydı tutulmadığını öğrendim. Sadece yeni doğan için bir doğum belgesi veriliyor ve çocuk anne pasaportuna işleniyor. Baba için Soybağının tespiti davası açtık. Ancak mahkeme taraf olmadığımız gerekçesi ile davayı ret etti. Idari işlem yapmalısınız gerekçesi ile. Nüfus Müdürlüğüne tanıma için müracat edildi. Ancak Nüfus Müdürlüğü ise apostitli resmi makamlardan annenin nüfus kaydını ve bekar olduğuna ve yasal iffet müddetine dair evrak talep ediyor. Gelen evraklara göre işlem yapabileceğini beyan etti. Rus Konsolosluğu ise taraf haricinde belge vermiyor. Ayrıca Rusya ile bu konuda karşılıklılık anlaşması olmadığını, anne istemediği sürece asla nesep bağı kurulamayacağını da öğrendim. Bizim sisteme uygun nüfus aile kaydı da tutulmadığına göre baba ve çocuk arasında nesep bağını nasıl kurabilirim.
Acil olarak bilgi ve önerilerinizi bekliyorum. Saygılar.
|